Cumhuriyetimizin 100. Yüzyılında Sivil Toplum Vizyonu

Marmara Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Gönüllülük Faaliyetleri Koordinatörlüğü olarak 5 Aralık 2023 Salı akşamı düzenlediğimiz “Cumhuriyetimizin 100. Yüzyılında Sivil Toplum Vizyonu" konulu çevrimiçi seminerde, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ahmet Türköz ve Sivil Toplum Stratejileri ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Grup Başkanı Sn. Hüseyin Cevahir Özalp'den çok değerli bilgiler edindik.

Yüz kişiyi geçen katılımcıyla gerçekleştirdiğimiz seminerde;

* Dernekler Daire Başkanlığı'ndan Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne evrilen kurumsal tarihten yola çıkarak aslında Türkiye'nin sivil toplum tarihine kısa bir yolculuk yaptık.

* Sivil toplum sektörüne ilişkin yapılan çalışmaların, dünyadan ve Türkiye'den STK'lara ilişkin çarpıcı verilerin katılımcılarla paylaşıldığı seminer, Türkiye' nin 11.Kalkınma Planı ile başlayan ve 12.Kalkınma Planı'nda da vurgulanan "Nasıl Bir Sivil Toplum?" başlığı ile devam etti.

* Sivil topluma dair aklımızda biriken soruların cevaplarına ilk ağızdan ulaşmak ayrıcalığı bizi çok mutlu etti. Anlamlı soruları ile seminere katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ederim

* Seminer sonunda katılımcılara akılarında en çok kalan kelimeleri sorduk. Cevapları görselde.

Yoğun mesailerine rağmen bizi kırmayarak seminer veren Ahmet Türköz ve Hüseyin Cevahir Özalp'e kurumum adına tekrar teşekkür ediyoruz.

Prof.Dr. Esra Yüksel Acı
STK Uygulama ve Araştırma Merkezi