Gönüllülük Çalışma Grubu - “Türkiye'de Gönüllülükle İlgili Yasal Düzenlemelere İlişkin Öneriler Geliştirilmesi”

WhatsApp Görsel 2023-11-26 saat 15.31.49_1e3b5925.jpg (81 KB)

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı-II (IPA II) Fonları çerçevesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanan, ana faydalanıcısının Türkiye Belediyeler Birliği, eş faydalanıcısının İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, lider kuruluşunun ise Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı olduğu, "Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi (Sivil Katılım Projesi)'nin “Türkiye'de Gönüllülükle İlgili Yasal Düzenlemelere İlişkin Öneriler Geliştirilmesi” bileşeni kapsamında kurulan “Gönüllülük Çalışma Grubu” nda Üniversite Temsilcisi olarak yer aldık.

Türkiye’de gönüllülük alanına yönelik yasal çerçeve önerilerinin geliştirilmesi, gönüllülükle ilgili yürütülen çalışmaların kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi, sivil toplum alanındaki güncel ihtiyaçların tespiti ve potansiyel iyileştirme alanlarının belirlenmesi amacıyla, @icisleristi yürütücülüğünde kurulan Çalışma Grubu, merkezi ve yerel düzeyde ilgili kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerinden oluşuyor.

Projenin, çalışma grubu temsilcilerinden beklentileri arasında “ilişkili olunan paydaşların sürece aktif katılımlarını sağlamak ve farklı uzmanlık alanlarından kişileri sürece dahil etmek” de yer alıyor. Bu doğrultuda 24 Kasım 2023 tarihinde, Ankara’da yapılan ilk toplantıda edindiğimiz bilgilerin özetine buradan ulaşabilirsiniz.

GÇG-1.jpeg (143 KB)

GÇG-2.jpeg (149 KB)

GÇG-3.jpeg (137 KB)

GÇG-4.jpeg (109 KB)